20. til 23. juni 2019
Ring på: 3998 5849

At være Leonardo Da Vinci / Being Leonardo da Vinci

At være Leonardo Da Vinci / Being Leonardo da Vinci

Kl. 19-20.15. Det Italienske Kulturinstitut, Gjørligsvej 11, 2900 Hellerup.

Den sande historie om Leonardo i teatret. Opdag maleren, videnskabsmanden og opfinderen. Hans hemmeligheder, arbejdsmetoder, lidenskaber og livsfilosofi.

I anledning af 500-året næste år for Leonardo da Vincis død (1519-2019) inviterer Det Italienske Kulturinstitut indenfor til et ”umuligt interview” med den italienske renæssances helt store maestro. Forestillingen er en fortælling om Leonardos liv og kunst.

Dramaturgien er baseret på originale skrifter af Leonardo Da Vinci og særligt på ”Trattato di Pittura”, en traktat om malerkunst skrevet af Da Vinci selv. Massimiliano Finazzer Flory iscenesætter Leonardo Da Vinci og samler i fremstillingen både hans virke som kunstner og videnskabsmand.

Forestillingen er på engelsk. (“Leonardo” beretter på et italiensk, som man talte det under renæssancen, baseret på virkelige tekster. Der vil være overtekster på engelsk.)

Medvirkende: Massimiliano Finazzer Flory (instruktør og i rollen som Leonardo da Vinci), Jacopo Rampini (i rollen som interviewer). Varighed: 70 minutter.

Efter forestillingen byder det Italienske Kulturinstitut på et glas vin. Vores hjemmeside er: www.iiccopenaghen.esteri.it

Maksimum antal pladser: 120

Forestillingen, der er på en verdensturné til 2019, er allerede blevet præsenteret med stor succes for publikum og kritikere i Amerika, Japan, Rusland, Italien (bl.a. i Vinci ved Teatro di Vinci) i Frankrig (bl.a. i Clos Lucé i huset, som var Leonardos hjem), CERN i Schweiz og i Kasakhstan.

Der vil også blive lavet en film ud fra forestillingen skrevet og udført af Massimiliano Finazzer Flory. Filmen vil have to versioner, en kortfilm og en spillefilm. Filmen er kandidat til at deltage i de vigtigste internationale filmfestivaler, først Tribeca Film Festival 2018 og herefter i de største byer i USA. I 2019, i anledning af markeringen af 500-året for Leonardos død, vil spillefilmen have international premiere.

Entré: Gratis.